Najmoderniji laboratorij i ispitivanje proizvoda

Kada je u pitanju testiranje proizvoda, Nutraceutical posjeduje najmoderniji laboratorij i njihov je tim izrazito strog – od trenutka kada sirovine dođu na skladište, do završnih testiranja proizvoda na određene kontaminante poput glutena. Svima u Nutraceuticalu jasno je koliko su testiranja važna za kvalitetu gotovih proizvoda. U vlastitom laboratoriju svaki tjedan se skenira i testira preko tisuću proizvoda koristeći brojne metode testiranja i kontrole kvalitete. U sljedećim točkama možete vidjeti detaljan proizvodni proces koji se izrađuju naši proizvodi. Detaljniji opis u kojem sirovine prelaze put kroz proizvodni i laboratorijski proizvodni proces, do kraja puta u kojem se proizvodi pakiraju i dostavljaju u ruke potrošača.

Čim bilo koje sirovine dođu do proizvodnih pogona, spremaju se u karantenu. Zašto? Zato jer ne želimo koristiti bilo koju sirovinu dok ne prođe niz testiranja, kako bi se potvrdila njena kvaliteta i identitet prema pratećoj dokumentaciji.
Spremnici sirovina se zatim prenose u „čistu sobu“, a uzorci se uzimaju pomoću sterilnih alata kako bi se spriječila bilo kakva kontaminacija sirovina. Zatim su spakirane u vreće s posebnim identifikacijskim brojem koji služi za raspoznavanje sirovina kroz cijeli proizvodni proces do gotovog proizvoda.
Inicijalna organoleptička (senzorna) testiranja izvrše se pri samom zaprimanju sirovina. Da li sirovine imaju dobar izgled, miris, teksturu i okus? Ako ne, zašto nemaju? Spomenute karakteristike posebno su važne kod ljekovitog bilja, koje može uvelike varirati po boji od pošiljke do pošiljke. Možda je određena sirovina dobivena u drugo doba godine ili su se uvjeti okoliša biljke promijenili. Da li je materijal izvađen na drugačiji način? Odgovori na ova pitanja moraju biti zadovoljavajući ili se sirovina istog trenutka odbacuje.
Zatim, svaki se uzorak testira na količinu vlage, veličinu čestica i gustoću. Navedeni pokazatelji moraju biti unutar standardnih granica jer imaju veliki utjecaj na količinu sadržaja koji se može staviti u kapsulu ili tabletu, te koliko će se kvalitetno miješati sa ostalim sastojcima.
Dio uzoraka se zatim šalje u mikrobiološki laboratorij, dok se ostatak sirovina šalje u glavni laboratorij na sveučilištu, kako bi se testirao identitet, potencija i čistoća sirovina.
Mikrobiološki laboratorij testira uzorke na rasne mikroorganizme. Specifični testovi uključuju razne testove na patogene, plijesni i gljivice.
U glavnom laboratoriju, uzorci sirovina se podvrgavaju raznim testovima kako bi se utvrdilo da li uzorci odgovaraju pratećoj dokumentaciji dobavljača. Uzorci se testiraju na specifične fitonutrijente i njihove količine koristeći napredne tehnološke metode i detektore. Testiraju se razni kemijski spojevi (poput vitamina i specijalnih tvari) kako bi sa sigurnošću mogli reći da zadovoljavaju stroge specifikacije.
Određene biljke testirane su na pesticide i herbicide. Minerali i ljekovito bilje testirani su i na teške metale, uključujući kadmij, olovo i živu koristeći najnapredniji spektrometar kako bi se osiguralo da su svi pokazatelji u dozvoljenim granicama. Mnogi od naših proizvoda skenirani su koristeći se posebnim tehnikama kako bi se utvrdilo postojanje glutena.
Od 2007. godine većina sirovina se testira i analizira na iradijaciju kako bi se zadovoljili svi potrebni EU standardi. Biljke i sirovine sa bilo kakvim onečišćenjem se odbacuju, kako ne bi završile u završnom proizvodu bilo kojeg branda kojeg zastupamo.
Tek kada se dokaže čistoća sirovina puštene su iz karantene i distribuirane za proizvodnju jednog od naših proizvoda. Ipak, testiranju tu nije kraj…
Naše tablete i kapsule su testirane kako bi se osigurala pravilna dezintegracija njihovih sastojaka po svim najmodernijim standardima. Kapsule i tablete miješaju se u odgovarajućim otopinama u kojima se moraju otopiti u određenom vremenskom periodu.
Proizvodi su podvrgnuti ubrzanim uvjetima koristeći komore s podešenim temperaturama i uvjetima vlažnosti ili su podvrgnuti testu stabilnosti u realnom vremenu. Većina proizvoda unutar Nutraceucitalove obitelji brandova ima stabilan vijek trajanje od godine do tri i pol godine.
Nihon KAL Solaray First Endurance najmoderniji laboratorij 1
Nihon KAL Solaray First Endurance najmoderniji laboratorij 2

Nutraceutical već dugo vremena vjeruje da kvaliteta njegovih brandova ovisi o njihovim strogim procedurama, standardima i dokumentiranim procesima njihovog tima kvalitete kontrole, a veliki utjecaj ima i najmoderniji laboratorij. Povjerenje i lojalnost naših kupaca, koje je stvoreno tijekom dugog niza godina, vodi nas u konstantnom poboljšavanju i unaprjeđenju metoda kvalitete kako bi osigurali najvišu razinu kvaliteta za svaki proizvod koji proizvedemo.