Jedna od prvi linija proizvoda u potpunosti posvečenih prirodnim prehrambenim dodatcima dobivenih od pčelinjih proizvoda.
Osnovan 1984. godina, Nebraska. Preuzet 1995. godine.

Povijest Premier One branda

Najbolje iz košnice

Jednog dana 1984. godine, čovjek je ušetao u trgovinu zdrave prehrane u Nebrasci i pokušao prodati matične mliječi (pčelinje mlijeko – kremastu tekućinu koja se u Aziji koristila već tisućama godina). Vlasnika trgovine uvjerio je u velike prednosti svog proizvoda, ali proizvod je imao jednu manu – morao je biti u hladnjaku. Vlasnik nije imao hladnjak u trgovini, stoga je morao skladištiti matične mliječi kod kuće u hladnjaku, te ga donijeti u trgovinu samo u slučaju potrebe.

Vlasnik trgovine postao je fasciniran „pčelinjim mlijekom“ i kroz svoja istraživanja, postupno je otkrio da med može sačuvati matičnu mliječ na sobnoj temperaturi. Počeo je eksperimentirati u vlastitoj kuhinji, dodajući različite količine meda u matične mliječi. Prevladavajući mnoge probleme s vlagom, kvascem i fermentacijom uspio je razviti prvi američki proizvod matične mliječi u medu.

Tijekom sljedećih deset godina, razvio je vlastiti posao s proizvodima matične mliječi u medu poslovanjem preko telemarketing tima i prodajom u trgovinama zdrave prehrane diljem zemlje. Nakon nekog vremena proširio se i u Japan, Barbados, Singapur i Kanadu. Uz matične mliječi u medu odlučio je proširiti asortiman proizvoda s ostalim dodatcima prehrani pčelinjeg porijekla – pčelija pelud i propolis. Nutraceutica je preuzeo Premier One 1995. godine.

Što su pčelinji proizvodi?

Kada je pračovjek otkrio med, velike su šanse da je otkrio i ostale proizvode koji se mogu naći u košnici – vosak, pčelinji pelud, otrov i propolis. Upravo iz tog razloga možemo zaključiti da su proizvodi koji se mogu naći u pčelinjoj košnici, jedni od najstarijih dodataka prehrani poznatih čovjeku.

Propolis se može smatrati jednom od najvažnijih tvari koja je izašla iz pčelinje košnice. Poznat je i pod nazivom „pčelinje ljepilo“ jer ga pčele koriste kako bi zatvorile svoje košnice. Propolis je pčelama „komplet prve pomoći“ jer ga koriste kao prirodni antibiotik i antiseptik. Košnica je tamno, vlažno i toplo mjesto – idealno mjesto za gljivice, plijesan i bakterije. Ipak, u košnici nema takvih mikroorganizama upravo zbog pozitivnih djelovanja propolisa. Premier One propolis je koncentrirani ekstrakt, što znači da je iz njega uklonjen vosak i teški metali.

 

Premier One proizvodi

Propolis Thyme Tincture

,

Propolis Thyme Tincture Pčele kupe ostatke pupoljaka i kore stabla kako bi napravile propolis. Unutrašnjost košnice pčele oblože s propolisom kako bi održale sterilnu okolinu bez gljivica, plijesni i bakterija. Propolis je prirodan izvor [...]

Royal Jelly

,

Royal Jelly Royal Jelly sadrži 300 mg matične mliječi što je ekvivalentno 1000 mg svježe matične mliječi u kombinaciji s pčelinjim peludnim prahom. 60 kapsula Ne sadrži gluten, šećer, sol i škrob True [...]