Proizvodne formule možemo podijeliti u tri ključna segmenta. Kvaliteta proizvoda je najvažniji segment koji se postiže strogim proizvodnim procesom i kontrolom.

Kvaliteta bez iznimke

Nutraceutical kvalitetu mjeri po zadovoljstvu kupaca i povjerenju u proizvodne formule i proizvode koji su temeljito testirani prema najnovijim zahtjevima i propisima. Kako bi postigli ovaj cilj, Nutraceuticalov tim nadzire i kontrolira svaki korak proizvodnje – od prikupljanja najboljih sirovina do testiranja krajnjih proizvoda.

Brojni inženjeri i znanstvenici konstantno procjenjuju i poboljšavaju proizvodne protokole u cilju kreiranja što kvalitetnijih proizvoda za krajnje potrošače. Kvaliteta je najvažnija odlika naših proizvoda.

Proizvodne formule odlike

Proizvodni proces

Nutraceutical ima jedan od najvećih proizvodnih kapaciteta u industriji, a proizvodni procesi se sastoje od sljedećih segmenata:

  • Nabava sastojaka za proizvodnju
  • Karantena i skladištenje sirovina
  • Mjerenje sastojaka za proizvode
  • Miješanje, granuliranje i brušenje sastojaka u smjesu homogenog sadržaja
  • Pretvaranje smjese u kapsule, tablete ili prah prikladne doze koristeći automatske ili poluautomatske strojeve
  • Sljedeći korak (flaširanje i pakiranje) uključuje stavljanje proizvoda u posebnu ambalažu i slanje paketa u distribucijske centre za isporuku trgovcima.

 

Poseban naglasak temelji se n kontroli kvalitete – uključujući verifikaciju sirovih materijala, ispitivanja homogenosti, mjerenja odstupanja težine i kvalitetu pakiranja.

U 2013. godini Nutraceutical je proizveo oko 75% proizvoda vlastitih brandova (podaci temeljeni na neto prodaji). Proizvodnjom velike većine proizvoda, vodstvo Nutraceutical kompanije ima apsolutno povjerenje u kontrolu kvalitete proizvoda i dostupnošću samih proizvoda, istovremeno smanjujući troškove proizvodnje.

Proizvodnja dodataka prehrani uglavnom se temelji u proizvodnim postrojenjima u okolici Ogdena, Savezna Američka država Utah. Proizvodni pogon za kozmetičke proizvode lociran je u Phoenixu, Savezna Američka država Arizona, proizvodni pogon za tekućine lociran je u Tulsi, Savezna Američka država Oklahoma i pogon za proizvode osobne njege u Bowling Greenu, Savezna Američka država Florida. Uspješna i kvalitetna suradnja s raznim vanjskim proizvođačima je ostvarena na određenim specijaliziranim proizvodima.

Kontrola kvalitete

Cilj programa kontrole kvalitete je osiguravanje vrhunske kvalitete svih Nutraceutical proizvoda u skladu sa najnovijim standardima u industriji dodataka prehrane. Za što bolje održavanje kvalitete i sigurnosti, koriste se brojne metode analitičkog testiranja za kvantificiranje vrsta kemijskih spojeva, teških metala i mikrobioloških elemenata. Metode obrade i procesuiranja se pomno prate i kontroliraju kako bi se osigurala upotreba samo najkvalitetnijih sastojaka u svrhu čistoće proizvoda.

Proizvodne formule 2 odlike