Reishi gljiva, hvaljena u drevnoj istočnoj medicini kao “gljiva besmrtnosti” i “lijek kraljeva”, snažan je imunostimulator, koja se u tradicionalnoj kineskoj medicini upotrebljava već više od 2000 godina. Sprječava rak i ima protubakterijska i protuvirusna svojstva.

Kineska medicina vjeruje da kao regulator imunološkog sustava djeluje protiv tumora. Dokazano sprječava agregaciju trombocita, snižava krvni tlak, kolesterol i šećer u krvi.

Reishi gljive su netoksične, tako ih možete jesti svakog dana bez straha od nuspojava. Dnevno konzumiranje reishi gljiva koristi funkcioniranju organa. Njihovo najkorisnije svojstvo je regulacija imunološkog sustava i jačanje tijela (ublažava upale i poboljšava krvotok).

Super hrana reishi gljive poznate su po svojim antioksidativnim učincima. Uzimane zajedno s vitaminima,izuzetno su učinkovite. Postoji uvjerenje da reishi gljive sprječavaju određene vrste raka, rast tumora i da smanjuju stres. Još jedna od korisnih svojstava reishi gljiva je ublažavanje respiratornih problema, kao što su astma i bronhitis.

Reishi gljive jačaju bronhijalne stanice i smiruju kašalj. Jedna od prednosti crvene reishi gljive je snižavanje kolesterola, što prvenstveno pomaže srcu i bubrezima, kao i ostalim organima. Kada dolazi u obliku ekstrakta, reishi gljiva je snažan imunostimulator, a istraživanja pokazuju da polisaharid beta-1, 3-D-glukan u reishi gljivi potiče imunološki sustav povećanjem količine makrofaga i T-limfocita što je više nego korisno saznanje svim osobama koje pate od poremećaja imunološkog sustava, uključujući i AIDS.

Reishi gljiva je također djelotvorna u prevenciji i liječenju raka jer su T-stanice, nakon uzimanja ove gljive, u mogućnosti boriti se učinkovitije protiv stanica raka. Reishi gljiva djeluje na karcinome na nekoliko načina:
• Jačanjem imunološkog sustava. Beta-glukan u reishi gljivi pomaže da se imunološke stanice vežu na tumorske stanice – to zapravo također smanjuje broj stanica raka i olakšava T-stanicama i makrofagima osloboditi tijelo od njih.
• Druga djelatna supstanca u reishi gljivi je karotenoid kantaksantin, koji, s beta-glukanima, prema stručnjacima usporava rast tumora.

Farmakološka ispitivanja su potvrdila da ova gljiva djeluje antialergijski, protuupalno, kao antioksidans, imunostimulans, ekspektorans, snižava razinu kolesterola te pomaže kod astme i bronhitisa.